Kampaajan vinkit

Tiedätkö sen tunteen, kun hiukset tarttuvat inhottavasti pitkin kasvoja ja lentävät sädekehänä pään ympärillä? Kyllä, niin mekin.

 

Sähköiset hiukset ovat varsin tuttu ilmiö monelle etenkin näin talviaikaan. Varsinkin pakkaskeleillä hiukset eivät tahdo asettua millään paikoilleen.

 

Mistä hiusten sähköisyys sitten johtuu?

Ärsyttävän lentelevät hiukset - näillä vinkeillä sähköiset hiukset kuriin!
  • Sähköiset hiukset johtuvat negatiivisesta sähkövarauksesta hiuksessa. Esimerkiksi kuiva sisäilma, pakkanen, keinokuituiset vaatteet ja asusteet, hiusten harjaaminen, tiheä peseminen ja erilaiset kemialliset, hiuksia kuivattavat käsittelyt lisäävät negatiivista sähkövarausta hiuksissa. Tämä varaus saa hiukset hylkimään toisiaan kuin magneetit.

  • Jos ilma on kostea, sähkövaraus katoaa yleensä itsestään. Mutta jos ilma ja/tai hiuksesi ovat kuivat, hiusten sähköisyys on huomattavasti yleisempää. Siksi sähköisyyttä esiintyy useammin talvisin. Isot lämpötilan vaihtelut lämpimän sisäilman ja kylmän ulkoilman välillä luovat kuivat olosuhteet, jotka tuottavat paljon staattista sähköä.

  • Myös kuivien puuteristen muotoilutuotteiden, kuten esim. kuivashampoon tai rakennesuihkeen käyttö saattaa lisätä hiusten sähköistymistä

Miten hiusten sähköisyyden saa kuriin ja kuinka hoitaa kuivia talvihiuksia oikein? Tässä 6 vinkkiä!

Sähköiset hiukset ovat siis paljon pahemmat kuivissa olosuhteissa. Tämän vuoksi avain sähköisyyden estoon on runsas kosteutus.

 

  1. Ensimmäinen askel on vaihtaa shampoo ja hoitoaine omalle hiuslaadullesi sopivaan kosteuttavaan kaksikkoon.

  2. Harvenna pesuväliä. Pese hiukset vain 2-3 kertaa viikossa. Päivittäinen (kosteuttavankin) shampoon käyttö saattaa kuivattaa hiuksia lisää ja lisätä sähköisyyttä. Varmista myös, että peset hiuksesi haalealla etkä kuumalla vedellä. Kuuma vesi kuivattaa hiuksia ja tekee niistä alttiimmat staattiselle sähkölle. Käytä hyvää kosteuttavaa hoitoainetta aina pesun jälkeen ja levitä se vain hiusten pituuksiin ja latvoihin, joissa sähköisyyttä on eniten.

  3. Tehohoida hiuksia pari kertaa kuukaudessa syväkosteuttavalla naamiolla. Tämä on erittäin tärkeää jos hiuksesi ovat käsitellyt, vaurioituneet tai käsittelet niitä paljon kuumilla muotoiluvälineillä, kuten föönillä tai muotoiluraudoilla.

  4. Myös hiusharjalla tai -kammalla on merkitystä hiusten sähköistymiseen. Valitse sellainen harja tai kampa, joka on valmistettu luonnollisista materiaaleista, kuten villisian harjaksista, puusta tai bambusta.

  5. Käytä hiuksiin jätettäviä hoitotuotteita sähköisyyden taltuttamiseen. Valikoimissa on esimerkiksi kevyitä kosteuttavia suihkeita, hoitoöljyjä ja -voiteita. Näitä tuotteita voi myös käyttää päivän mittaan kuiviin hiuksiin jos hiukset lentävät.

  6. Lämpömuotoilulaitteet, kuten fööni ja erilaiset muotoiluraudat myös kuivattavat hiuksia ja lisäävät niiden sähköisyyttä. Jos kuitenkin käytät niitä paljon, muistathan hyvän lämpösuojatuotteiden käytön , ja erityisen hyvän hiusten kosteutuksen ennen ja jälkeen kuumakäsittelyn.

Keune Vital Nutrition -tuotteet ravitsevat ja syväkosteuttavat kuivia ja vaurioituneita hiuksia. B5-vitamiini ja vehnäproteiini vahvistavat hiusten rakennetta.
Keune Dry Conditioner -kuivahoitoaine poistaa tehokkaasti sähköisyyttä hiuksista. Kevyt suihke, joka kosteuttaa ja virkistää hiuksia pitkin päivää.
Eleven Australia Miracle Hair Treatment on ravitseva hoitovoide, jolla on jopa 11 hoitovaikutusta hiuksillesi! Voide kosteuttaa hiuksia tehokkaasti ja poistaa sähköisyyttä ja pörröisyyttä. Saatavina myös suihkutettavana versiona!
Kotimainen Cutrin Ainoa Moisture -tuoteperhe kosteuttaa kuivia hiuksia tehokkaasti. Mustikansiemenöljyä sisältävät tuotteet on kehitetty erityisesti pohjoismaisille hiuksille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *