Miten saada keltaisuus pois hiuksista?

Kampaajan vinkit

Siinä on kysymys, jonka kanssa lähes jokainen vaaleahiuksinen kamppailee säännöllisesti.

Vaalennetuissa hiuksissa on ihanaa, kun väri pysyy kirkkaana ja viileänä eikä taita keltaiseen. Miten sitten ylläpitää viileää sävyä kotona ja poistaa hiuksista epätoivottua keltaisuutta?

Tähän on olemassa muutamia hyviä ja helppoja vinkkejä, kuten esimerkiksi erilaiset hopeashampoot ja -hoitoaineet.

Mutta tiesitkö, että liika hopeashampoon käyttö saa hiuksista helposti vain tummemman oloiset ja tunkkaisen sävyiset? Tai, että kotikaupunkisi vedenlaatu vaikuttaa hiustesi sävyyn?

Miten saada keltaisuus pois hiuksista?

 

Tässä muutama vinkki siihen miten ylläpidät vaaleat hiuksesi kirkkaina, viileän sävyisinä ja kiiltävinä:

  • Syväpuhdistava shampoo on lähes yhtä tärkeä tuote hiusten sävyn ja kirkkauden ylläpidossa kuin hopeashampookin. Syväpuhdistava shampoo poistaa hiuksista metallijäämiä, tuotekertymiä ja myös liiaksi kertyneen hopeashampoon tai -hoitoaineen, joka näkyy selvästi violetimpana tai harmaampana kohtana hiuksissa.
  • Hopeashampoo tai -hoitoaine myös toimii paremmin syväpuhdistetussa hiuksessa, josta on kaikki ylimääräinen pesty ensin pois. Suosittelemmekin syväpuhdistavan shampoon käyttöä joka kerta ennen hopeashampoon tai -hoitoaineen käyttöä.

 

Ajattele hopeashampoota tai -hoitoainetta ennemminkin sävytteenä!

Hopeashampoolla tai -hoitoaineella siis sävytetään hiusta. Molempia on saatavilla hurjan laaja valikoima. Miten sitten valita oikeanlainen omalle hiukselle? Entä kuinka voimakaspigmenttinen tuote on hyvä?

  • Tässä tapauksessa se voimakkaimmin pigmentoitu tuote ei ole välttämättä toimivin. Varsinkin paljon vaalennettu hius on niin huokoinen, että se nappaa itseensä helposti liikaa pigmenttiä ja hiuksista tulee liian harmaat tai sinivioletit. Hopeashampoon EI tarvitse olla kaikkein jytyin, kevyempikin riittää!

Kevyemmin pigmentoidut tuotteet vaalennetuille ja paljon käsitellyille hiuksille. Voimakkaammin pigmentoidut tuotteet luonnostaan vaaleille, käsittelemättömille hiuksille.

Huomioithan kuitenkin, että hopeatuotteet eivät jaksa kirkastaa tai tehoa yhtä hyvin tumman keltaisiin tai oransseihin hiuksiin.

  • Kuten jo mainittu, liika hopeashampoon tai -hoitoaineen käyttö kuitenkin saa hiukset helposti sameiksi ja tunkkaisen näköisiksi. Käytä hopeatuotteita vain joka 2-3 pesukerta, riippuen kuinka usein peset hiuksiasi. Älä anna tuotteen vaikuttaa liian pitkään hiuksissa, jottei pigmentti tartu liikaa hiukseen. Käytä muilla pesukerroilla omille hiuksillesi sopivia tuotteita.
  • Vältä käyttämästä samalla pesukerralla sekä hopeashampoota että -hoitoainetta.

 

Jokaiset vaaleat hiukset ovat omanlaisiaan hiusten kunnosta ja laadusta riippuen, joten yksi ja sama tuote ei toimi kaikilla yhtä hyvin. Sitä varten on laaja valikoima tuotteita ja ammattilaiset neuvomassa ja antamassa vinkkejä, jotta löytäisit oikeat tuotteet omien hiustesi tarpeisiin.

Jos kaipaat neuvoja tai suosituksia tuotteiden ostoon, voit laittaa viestiä meille osoitteeseen asiakaspalvelu@hiuskeskus.fi . Autamme mielellämme!