Olet melko varmasti miettinyt tätä joskus, kun käsiisi on myymälän hyllyjen välissä osunut jos jonkinlaisia tuuheuttavia suihkepulloja.

Mutta mitä eroa näillä tuotteilla sitten käytännössä on? Ja miten ja mihin tarkoitukseen niitä käytetään?

 

Se mikä niitä yhdistää, on että kaikki nuo tuotteet sopivat loistavasti suomalaisille, hyvin tyypillisille lasimaisen liukkaille hiuksille, sillä ne antavat hiuksiin pitoa, karheutta ja tekevät hiuksista paksumman näköiset.

 

Kuivashampoon ensisijainen tarkoitus on imeä hiuksista ja hiuspohjasta rasvaa ja saada hius näyttämään puhtaalta. Siinä on vaikuttavana aineena jonkinlaista tärkkelystä (usein riisi tai peruna), joka siis imee hiuksista rasvaa ja kosteutta. Sama aine tekee tukasta myös tuuheamman näköisen. Kuivashampoossa ei yleensä ole pitoa.

Kuivashampoota suihkutetaan kuivien hiusten tyveen tai rasvoittuneisiin hiuspituuksiin ja annetaan hetki vaikuttaa. Tämän jälkeen hiukset harjataan tasaisesti tyvestä latvaan.

Hiuspuuteri on yleensä kuivasampoota tymäkämpää ja siksi se tuuheuttaa ja nostaa tyveä tehokkaammin sekä antaa enemmän pitoa hiukseen. Puuteri sopii paremmin lyhyempien hiusten muotoiluun, pidemmissä hiuksissa kohottamaan tyveä tai vaikka tupeerauksen avuksi. Hiuspuuterit ovat useimmiten niissä ”suolasirottimen” näköisissä pakkauksissa!

Puuteria sirotellaan kuiviin hiuksiin tyvialueelle, jolloin saadaan runsasta nostetta ja volyymiä hiuksiin. Puuteri sopii hyvin myös kiharoiden korostamiseen, ponnarin tuuheuttamiseen tai liukkaiden hiusten letitykseen.

Rakennesuihke on erinomainen hiusten freesaaja pesua seuraavana päivänä, etenkin jos haluat hiuksille muhkeaa massaa, sillä se on tujumpi tuuheuttaja kuin kuivasampoo. Rakennesuihkeessa on tärkkelystä, joka tekee tukasta normaalia tuuheamman näköisen ja tuntuisen.

Rakennesuihketta suihkutetaan kuivien hiusten tyveen, jolloin se kohottaa tyveä ja tekee tukasta ilmavamman näköisen – tai jos haluat oikein kunnolla rakennetta, suihkuta tuotetta ensin tyveen ja sitten pää alaspäin koko tukkasi pituuteen.

Kaikki valikoimamme kuivashampoot, hiuspuuterit ja rakennesuihkeet löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *